מצרכים:
- כוס וחצי אורז עגול שהושרה במים חמים כשעה וסונן
- 250 גרם בשר בקר טחון
- עלי נענע .פטרוזיליה, כוסברה
- פלפל אנגלי / בהרט
- פלפל שחור
- מלח
- 5 בצלים גדולים ומקולפים למילוי
- נענע יבשה
אופן ההכנה:
לטגן שני בצלים נוספים ולהוסיף 1/2 לקערת האורז והבשר ולהוסיף תבלינים
להכנת הבצלים: להרתיח בסיר מים , לחרוץ חריץ לאורך הבצל רק עד אמצע הבצל ומבשלים 20 דקות. מוציאים ומקררים ומפרקים את הגלדים. ממלאים בעזרת כף כל גלד סוגרים ומניחים בסיר ריק כשהצד הפתוח כלפי מטה ולצופף אותם.
רוטב לממולאים:
על 1/2 מכמות הבצל המטוגן להוסיף לקערה: קופסא גדולה של עגבניות מרוסקות , 2 כוסות מים רותחים, מעט סוכר, מלח, פפריקה, פלפל שחור, מעט אבקת מרק עוף.
לשפוך את הרוטב על הממולאים והניח צלחת שתכסה את כל הבצלים שלא יזוזו בבישול.
אחרי רתיחה לבשל על להבה נמוכה כשעה.
טיפים:
- לטעום רוטב אחרי חצי שעה ולתקן תיבול
- לא לדחוס הרבה מלית לבצלים
- לצופף בתוך הסיר כדי שהירקות לא יזוזו
- מומלץ לאכול יום למחרת