מתכון למרק עדשים כתומות

מצרכים:

  • 2 כוסות עדשים כתומות שטופות
  • 7 כוסות מים
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 שיני שום כתושות
  • צרור עלי כוסברה קצוצים
  • סלרי
  • פטרוזיליה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח
  • פלפל
  • מעט סוכר
  • אבקת מרק(לא חובה)
  • כורכום
  • כמון
  • פלחי לימון להגשה
  • גזר\בטטה פרוסים או קוביות

אופן ההכנה:

לבשל את העדשים במים עד שהן רכות, לקפות את הקצף שנוצר. להוסיף: סלרי, פטרוזיליה, גזר, כורכום, מלח, פלפל, רסק עגבניות. לכסות ולבשל עד שהירקות רכים. לחמם במחבת שמן זית עם השום והכמון לכמה שניות שלא יישרף ולהוסיף לסיר. לכבות ולהוסיף כוסברה קצוצה ולתקן תיבול. להגיש עם פלחי לימון

*אם המרק סמיך מידי להוסיף מים רותחים

מתכונים נוספים