מצרכים:
- 2 כוסות עדשים כתומות שטופות
- 7 כוסות מים
- 2 כפות שמן זית
- 5 שיני שום כתושות
- צרור עלי כוסברה קצוצים
- סלרי
- פטרוזיליה
- 2 כפות רסק עגבניות
- מלח
- פלפל
- מעט סוכר
- אבקת מרק(לא חובה)
- כורכום
- כמון
- פלחי לימון להגשה
- גזר\בטטה פרוסים או קוביות
אופן ההכנה:
לבשל את העדשים במים עד שהן רכות, לקפות את הקצף שנוצר. להוסיף: סלרי, פטרוזיליה, גזר, כורכום, מלח, פלפל, רסק עגבניות. לכסות ולבשל עד שהירקות רכים. לחמם במחבת שמן זית עם השום והכמון לכמה שניות שלא יישרף ולהוסיף לסיר. לכבות ולהוסיף כוסברה קצוצה ולתקן תיבול. להגיש עם פלחי לימון
*אם המרק סמיך מידי להוסיף מים רותחים